B
2022
Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ et. al.
Základní údaje
Originální název
Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
Název česky
Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie
Název anglicky
Culinary Heritage of Bohemia, Moravia and Silesia. Thematic selective Encyclopedia
Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK a Jitka SOBOTKOVÁ
Vydání
1. vyání. Opava, 386 s. ne, 2022
Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Typ výsledku
Odborná kniha
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizace
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
Klíčová slova česky
Historie; kulinární dědictví; stravování, pokrm; nápoj; české země; etnografické oblasti; kulturně-historické oblasti; monografie
Klíčová slova anglicky
History; culinary heritage; catering; food; drink; Czech lands; ethnographic regions; cultural-historical areas; monographs
Návaznosti
DG18P02OVV067, projekt VaV.
V originále
Publikace představuje pokrmy, nápoje a další prvky stravování obyvatel všech sociálních vrstev, které byly identifikovány a verifikovány jako nosné hodnoty kulturního dědictví českých zemí 19. a 20. století. Obsahuje více než pět set hesel a přes tři sta fotografií, přehled základní literatury a informačních zdrojů.
Anglicky
The publication presents dishes, drinks and other elements of diet of inhabitants of all social classes that have been identified and verified as the main values of the cultural heritage of the Czech Lands of the 19th and 20th centuries. It contains more than five hundred entries and three hundred photos as well as bibliography and information sources used.
Zobrazeno: 20. 10. 2024 00:22