W 2018

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.

DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA

Základní údaje

Originální název

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage. Cultural and culinary differences and distinctions of my country: the north, south, east and west.

Název česky

Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví. Kulturní a kulinárni rozdíly a specifika mé země: sever, jih, východ a západ.

Autoři

DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, domácí) a Alexandr BURDA (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2018

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

50900 5.9 Other social sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/18:A0000346

Organizace

Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář

Klíčová slova česky

Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu

Klíčová slova anglicky

Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 30. 3. 2019 15:26, Radmila Dluhošová

Anotace

V originále

Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.

Česky

Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.