Přehled o publikaci
	
		
		
		2018
			
	    
	
	
    Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
	Název česky
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
	Název anglicky
The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
		Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
			Vydání
 1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. od s. 181-201, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018
			Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
		Další údaje
Jazyk
čeština
		Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
		Obor
60101 History
		Stát vydavatele
Česká republika
		Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
		Forma vydání
tištěná verze "print"
		Kód RIV
RIV/47813059:19240/18:A0000226
		Organizace
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
			ISBN
978-80-7510-286-7
		Klíčová slova česky
Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
		Klíčová slova anglicky
Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
		Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
		
				
				Změněno: 18. 9. 2019 09:06, Zuzana Bergrová
				
		V originále
Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
				Anglicky
The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.