KORBELÁŘOVÁ, Irena. Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. In Korbelářová, Irena. KAHÁNKOVÁ, Martina. Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě. s. 181-201. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. ISBN 978-80-7510-286-7. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Název česky Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Název anglicky The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. od s. 181-201, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/18:A0000226
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
ISBN 978-80-7510-286-7
Klíčová slova česky Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
Klíčová slova anglicky Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
Štítky SGS32017
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Zuzana Bergrová, učo 1436. Změněno: 18. 9. 2019 09:06.
Anotace
Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
Anotace anglicky
The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 29. 3. 2024 07:48