KORBELÁŘOVÁ, Irena. Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. (The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.). In Korbelářová, Irena. KAHÁNKOVÁ, Martina. Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě. p. 181-201. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. ISBN 978-80-7510-286-7. 2018.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Name in Czech Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
Name (in English) The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. p. 181-201, 21 pp. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/47813059:19240/18:A0000226
Organization Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
ISBN 978-80-7510-286-7
Keywords (in Czech) Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
Keywords in English Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
Tags SGS32017
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: Zuzana Bergrová, učo 1436. Changed: 18/9/2019 09:06.
Abstract
Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
Abstract (in English)
The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.
Print
Add to clipboard Displayed: 28/3/2024 21:04