VANÍČEK, Jiří a Eva VAVREČKOVÁ. Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus. In Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc. Gastronomie a cestovní ruch. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017, s. 123-140, 19 s. Monografie. ISBN 978-80-7510-240-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus
Název česky Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus
Název anglicky Comparison of views of operators of gastronomic facilities and their visitors to gastrotourism
Autoři VANÍČEK, Jiří (203 Česká republika, domácí) a Eva VAVREČKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, od s. 123-140, 19 s. Monografie, 2017.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/17:A0000185
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
ISBN 978-80-7510-240-9
Klíčová slova česky gastronomie; gastroturismus; kulinářská turistika; kulturní turistiku
Klíčová slova anglicky gastronomy; gastroturismus; culinary tourism; cultural tourism
Štítky ULGAT
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Petr Janík, učo 1430. Změněno: 2. 4. 2018 10:32.
Anotace
Vybraná témata publikace jsou zaměřena na problematiku gastronomie, gastroturismu a kulinářského cestovního ruchu. Autoři věnovali prioritně pozornost gastronomii a jejímu vlivu na rozvoj regionu. Turista zaměřený na kulinářství považuje tyto zážitky za velký přínos. Gastronomie může být spojena s dalšími produkty kulturního cestovního ruchu, jako je heritage turismus, tedy zájem návštěvníků o kulturní dědictví.
Anotace anglicky
Selected topics of the publication are focused on gastronomy, gastro-tourism and culinary tourism. The authors devoted priority attention to gastronomy and its influence on the development of the region. A culinary tourist considers these experiences to be a great asset. Gastronomy can be associated with other cultural tourism products, such as heritage tourism, the interest of visitors to the cultural heritage.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 7. 5. 2024 14:30