VANÍČEK, Jiří a Anna ŠENKOVÁ. Porovnání názorů obyvatel Česka a Slovenska na gastroturismus a na gastronomii při dovolené. Studia turistica. Jihlava: Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2017, roč. 2/2017, č. 8, s. 36-47. ISSN 1804-252X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Porovnání názorů obyvatel Česka a Slovenska na gastroturismus a na gastronomii při dovolené.
Název česky Porovnání názorů obyvatel Česka a Slovenska na gastroturismus a na gastronomii při dovolené.
Název anglicky Comparison of opinions the population of the Czech and Slovak Republic on gastroturism and holiday´s gastronomy.
Autoři VANÍČEK, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí) a Anna ŠENKOVÁ (703 Slovensko).
Vydání Studia turistica, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2017, 1804-252X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/17:A0000181
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
Klíčová slova česky stravovací návyky; dovolená; výlet; národní nápoje a jídla; výzkumný projekt
Klíčová slova anglicky eating habits; holiday; trip; national drinks and meals; research project
Štítky ULGAT
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Petr Janík, učo 1430. Změněno: 2. 4. 2018 09:42.
Anotace
Článek shrnuje výsledky výzkumu stravovacích zvyklostí českých a slovenských občanů při jejich stravování mimo domov ve veřejných stravovacích zařízeních a to v místě bydliště, při krátkodobých výletech i při dovolené. Výsledky jsou dostatečně reprezentativní, protože v každé zemi bylo osloveno nejméně 1 600 respondentů, kteří byli osloveni při jejich návštěvě veřejných stravovacích zařízení. Obecně se dá říci, že názory obou skupin respondentů se výrazně neliší s výjimkou jejich názorů na jejich typicky národní jídla a nápoje. Výsledky jsou součástí rozsáhlého česko-slovenského projektu týkajícího se gastroturismu prováděného na Slezské univerzitě v Opavě a Prešovské univerzitě v Prešově.
Anotace anglicky
The article summarizes the results of the research of the eating habits of Czech and Slovak citizens in their meals outside the home in public catering facilities in the place of residence, short trips and holidays. The results are sufficiently representative, as at least 1,600 respondents were addressed in each country during their visit public catering facilities. Generally speaking, the opinions of both groups of respondents do not differ significantly except for their views on their typical national food and beverages. The results are part of a large-scale Czech-Slovak project on gastrotourism at the Silesian University in Opava and Prešov University in Prešov.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 8. 5. 2024 02:46