PRIHONSKÁ, Jana. Řešení problémů v interaktivním prostředí SMART Board. In Potenciál prostredia IKT II v školskej matematike. Bratislava: Univerzita Komenského v Bratislave, 2010, s. 56-65. Potenciál prostredia IKT v školskej matematike II. ISBN 978-80-223-2911-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Řešení problémů v interaktivním prostředí SMART Board
Název česky Řešení problémů v interaktivním prostředí SMART Board
Název anglicky Problem Solving in Interactive Environment SMART Board
Autoři PRIHONSKÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Bratislava, Potenciál prostredia IKT II v školskej matematike. od s. 56-65, 10 s. Potenciál prostredia IKT v školskej matematike II. 2010.
Nakladatel Univerzita Komenského v Bratislave
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50300 5.3 Education
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Organizace Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická – Technická univerzita v Liberci – Repozitář
ISBN 978-80-223-2911-8
Klíčová slova česky Interaktivní prostředí; power pointová prezentace; SMART Board; řešitelské strategie
Klíčová slova anglicky Interactive environment; power point presentation; SMART Board; solving strategies
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Jana Prihonská, učo 747. Změněno: 4. 4. 2016 12:03.
Anotace
Cílem předloženého textu není naučit čtenáře vytvářet power pointové prezentace ani SMART aplikace. To je otázka dalších vzdělávacích kurzů a případných školení, stejně tak jako spolupráce s odborníky daného oboru. Je však možno využít v jistém směru hotových produktů a otestovat si je přímo ve vlastní školní praxi, případně tyto doplnit o nové náměty. Čtenář se může inspirovat ilustrativními ukázkami zařazenými přímo v textu a zamyslet se nad vlastním využitím aplikace pro SMART Board, na níž odkazujeme a která je součástí textu. Zařazeny jsou ukázky problémů zpracovaných s využitím power pointu. Tyto jsou upraveny pro využití v interaktivním prostředí SMART Board. Čtenář může snadno porovnat výhody a nevýhody obou způsobů zpracování. Přiložené problémy mají sloužit především jako informace a námět pro učitele při přípravě na vyučovací hodinu, stejně tak zpracované problémy v aplikaci Notebook pro SMART Board, a jsou přímo využitelné ve vyučovací hodině. Přáním autorky je, aby učitelé sami odzkoušeli alespoň některé z nabídnutých zpracovaných problémů ve své praxi a přispěli případnými připomínkami a dalšími náměty ke zkvalitnění a rozšíření souboru problémů.
Anotace anglicky
Students of teaching very often ask one particular question: ”How to teach the pupils to think?” Asking that question, statement of particular problems, holding a discussion with pupils becomes a great problem. Students-future teachers have to learn how to work with pupils in problem solving and to develop their skills by using different solving strategies. The teachers motivate their pupils mainly by their own enthusiasm, for instance, by creating suitable tutorial materials which can be completed based on pupil’s remarks and observations from the lessons. In the report, some examples of problems in interactive environment with the use of the interactive SMART Board are discussed. Some methodical notifications are prepared for the use of prepared material for a teacher as well
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 4. 5. 2024 16:10