Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@misc{53169, author = {Korbelářová, Irena}, keywords = {History; diet; culinary culture; culinary heritage; identification; documentation; presentation; Czech Lands; Silesia}, language = {cze}, title = {Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví}, url = {http://www.nusl.cz/ntk/nusl-512213}, year = {2022} }
TY - ID - 53169 AU - Korbelářová, Irena PY - 2022 TI - Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví KW - History KW - diet KW - culinary culture KW - culinary heritage KW - identification KW - documentation KW - presentation KW - Czech Lands KW - Silesia UR - http://www.nusl.cz/ntk/nusl-512213 N2 - Cílem metodiky je nabídnout s využitím mezioborového přístupu a informačních zdrojů stěžejní postupy a metody vedoucí k identifikaci a verifikaci pokrmů a nápojů ve smyslu hodnot kulinární kultury jako součásti každodennosti a identity sociálních entit příslušných území. Navrhuje strukturu kulinárního dědictví, přičemž zohledňuje obecné názory na kulturní dědictví a míru jeho rozpoznatelných hodnot a na stav dochování a dokladování prvků stravování. Poskytuje návody na dokumentaci kulinárního dědictví ve smyslu výzkumného procesu i výstupů z odborných aktivit; předkládá vzorové evidenční záznamy, využitelné v odborné praxi. ER -
KORBELÁŘOVÁ, Irena. \textit{Metodika identifikace a dokumentace kulinárního dědictví}. 2022.
|