RAK, Roman a Dagmar KOPENCOVÁ. Risk analysis and threats in security science. European Science. Podhájska (Slovakia): European Institute of Further Education, roč. 2019, č. 3, s. 109-115. ISSN 2585-7738. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Risk analysis and threats in security science
Název česky Analýza rizik a hrozeb v bezpečnostních vědách
Autoři RAK, Roman a Dagmar KOPENCOVÁ.
Vydání European Science, Podhájska (Slovakia), European Institute of Further Education, 2019, 2585-7738.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizace Vysoká škola finanční a správní, a.s. – Repozitář
Klíčová slova česky Hrozba, původce hrozby, charakteristiky a vlastnosti hrozby
Klíčová slova anglicky Threat; source of threat; threat characteristics
Změnil Změnil: RNDr. Patrik Mottl, Ph.D., učo 19375. Změněno: 8. 4. 2021 01:58.
Anotace
In engineering or scientific research, we encounter the terms phenomenon, event, action, state, and situation. All these entities may have positive or negative impacts on various objects or subjects with respect to how we perceive them, what we value and why. The terms threat, jeopardy, agent (threat originator, source), damage and losses arise in connection with our safety and security entities defined and fulfilled by us that we must realise in design, development, production, operation, and maintenance of various technological facilities, products, infrastructure, etc. The terms defined below are necessary to understand the issues of risk analysis and effective risk management. The issue generally relates to security and equally applies to forensics, as well as other fields of human activities. The presented material is one of the outputs of the research of the general security theory at the Academy of the Police Force in Bratislava.
Anotace česky
Ve strojírenském nebo vědeckém výzkumu se setkáváme s pojmy fenomén, událost, akce, stav a situace. Všechny tyto entity mohou mít pozitivní nebo negativní dopady na různé objekty nebo subjekty s ohledem na to, jak je vnímáme, co si ceníme a proč. Pojmy hrozba, ohrožení, původce (původce hrozby, zdroj), poškození a ztráty vznikají v souvislosti s námi definovanými a naplněnými bezpečnostními a zabezpečovacími subjekty, které musíme realizovat při návrhu, vývoji, výrobě, provozu a údržbě různých technologických zařízení. , produkty, infrastruktura atd. Níže uvedené pojmy jsou nezbytné k porozumění otázkám analýzy rizik a účinného řízení rizik. Tato otázka se obecně týká bezpečnosti a stejně tak se vztahuje na forenzní činnost, jakož i na další oblasti lidské činnosti. Prezentovaný materiál je jedním z výstupů výzkumu teorie obecné bezpečnosti na Akademii Policie v Bratislavě.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 19. 4. 2024 13:22