TÓTHOVÁ, Anna a Václav KUPEC. Moderní přístupy interního auditu. In Mladí vedci 2019. Bratislava: Paneurópska vysoká škola, Fakulta ekonómie a podnikania v spolupráci s Univerzitou J. Selyeho, Ekonomickou fakultou a s Odborom ekonomiky a manažmentu Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied. s. 203-213. ISBN 978-80-89453-62-7. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Moderní přístupy interního auditu
Název česky Moderní přístupy interního auditu
Název anglicky Modern Internal Audit Approaches
Autoři TÓTHOVÁ, Anna (203 Česká republika, garant) a Václav KUPEC (203 Česká republika, domácí).
Vydání Bratislava, Mladí vedci 2019, od s. 203-213, 11 s. 2019.
Nakladatel Paneurópska vysoká škola, Fakulta ekonómie a podnikania v spolupráci s Univerzitou J. Selyeho, Ekonomickou fakultou a s Odborom ekonomiky a manažmentu Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/19:#0000487
Organizace Vysoká škola finanční a správní, a.s. – Repozitář
ISBN 978-80-89453-62-7
Klíčová slova česky Analýza; Audit; Management; Riziko; Změna.
Klíčová slova anglicky Analysis; Audit; Change; Management; Risk.
Změnil Změnil: RNDr. Patrik Mottl, Ph.D., učo 19375. Změněno: 15. 9. 2020 14:00.
Anotace
Žijeme v rychle se vyvíjející době, která přináší časté změny, ať již v naší společnosti, nebo v podnikové sféře. Je proto důležité, aby podnikový management na tyto změny a možná rizika vhodně reagoval. K ověření rizikových procesů lze přitom využívat auditní přístupy s moderním přesahem. Cílem předkládané práce je proto experimentální provedení auditu, který ověřuje rizikové procesy vybraného podniku a nabízí praktickou nápravu odhalených zjištění. K metodám, které jsou zde aplikovány, patří interview, pozorování, analýza rizik a rozbor procesů podniku. V průběhu auditu jsou v analyzované oblasti identifikovány možné hrozby a následně doporučena nápravná opatření k jejich eliminaci. Primárně tak může management podniku lépe reagovat na změny a sekundárně dokáže svěřené procesy efektivněji řídit.
Anotace anglicky
We live in a very fast-paced period that brings frequent changes, whether to our society or to business. It is therefore important that the management of the company would respond appropriately to these changes and potential risks. Audit approaches with the modern overlap can be used to verify risk processes. The aim of this paper is to experimentally carry out an audit that identifies risky processes of the selected company and offers a practical remedy for the detected findings. The methods applied during the audit include interviews, observations, risk analysis and business process analysis. During the audit, possible threats are identified in the analysed area and corrective measures are then recommended to eliminate them. The company management can thus primarily respond to the changes and secondarily manage the processes entrusted to it more effectively.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 28. 3. 2024 14:28