B 2022

Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ et. al.

Basic information

Original name

Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie

Name in Czech

Kulinární dědictví Čech, Moravy a Slezska. Tématická výběrová encyklopedie

Name (in English)

Culinary Heritage of Bohemia, Moravia and Silesia. Thematic selective Encyclopedia

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ, Petr KOZÁK, Naděžda MORÁVKOVÁ, Jana STUCHLÍKOVÁ, Karla VYMĚTALOVÁ, Rudolf ŽÁČEK and Jitka SOBOTKOVÁ

Edition

1. vyání. Opava, 386 pp. ne, 2022

Publisher

Slezská univerzita v Opavě

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Odborná kniha

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

References:

Organization

Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository

ISBN

978-80-7510-532-5

Keywords (in Czech)

Historie; kulinární dědictví; stravování, pokrm; nápoj; české země; etnografické oblasti; kulturně-historické oblasti; monografie

Keywords in English

History; culinary heritage; catering; food; drink; Czech lands; ethnographic regions; cultural-historical areas; monographs

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 5/1/2023 04:01, Bc. Ivana Glabazňová

Abstract

V originále

Publikace představuje pokrmy, nápoje a další prvky stravování obyvatel všech sociálních vrstev, které byly identifikovány a verifikovány jako nosné hodnoty kulturního dědictví českých zemí 19. a 20. století. Obsahuje více než pět set hesel a přes tři sta fotografií, přehled základní literatury a informačních zdrojů.

In English

The publication presents dishes, drinks and other elements of diet of inhabitants of all social classes that have been identified and verified as the main values of the cultural heritage of the Czech Lands of the 19th and 20th centuries. It contains more than five hundred entries and three hundred photos as well as bibliography and information sources used.

Files attached

https://is.slu.cz/publication/64601/kulinarni_dedictvi_encyklopedie_web.pdf
Request the author's version of the file