VLACH, František. Akademie Vězeňské služby ČR jako učící se organizace. In Současné vzdělávací trendy v českém vězeňství. Praha: Univerzita Jana Amose Komenského Praha, 2020, s. 203-228. ISBN 978-80-7452-148-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Akademie Vězeňské služby ČR jako učící se organizace
Název anglicky The Czech Prison Service Academy as a Learning Institution
Autoři VLACH, František (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Praha, Současné vzdělávací trendy v českém vězeňství, od s. 203-228, 26 s. 2020.
Nakladatel Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/46358978:_____/20:00000146
Organizace Univerzita Jana Amose Komenského Praha s.r.o. – Repozitář
ISBN 978-80-7452-148-5
Klíčová slova anglicky The Czech Prison Service Academy;SWOT;strategic goals;good practices;Ecole Nationale d'Administration Pénitentiaire in Agen;Scoala Națională de pregătire a agenților de penitenciare Tg Ocna;Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS
Změnil Změnila: Ing. Kateřina Lendrová, učo 1091. Změněno: 7. 2. 2022 15:10.
Anotace
Tato studie důkladně prezentuje relevantní aspekty a zdrojová data založená na kvantitativních a kvalitativních ukazatelích SWOT analýzy se zaměřením na současný stav Akademie Vězeňské služby ČR. V reakci na profesionální potřeby personálu věznice s ohledem na mezinárodní dokumenty a národní právní předpisy a předpisy jsou stanoveny hlavní strategické cíle. Zásadní význam má mezinárodní spolupráce v oblasti výcviku zaměstnanců vězeňských služeb. Sdílení informací a osvědčených postupů je nejen inspirativní, ale je také prostředkem srovnání a zdrojem navrhovaných aktualizovaných doporučení pro evropské vězeňské systémy včetně školení. Studie zahrnuje příklady vzdělávacích systémů vězeňského personálu ve Francii, Rumunsku a Norsku.
Anotace anglicky
This study thoroughly presents relevant aspects and source data based on quantitative and qualitative indicators of the SWOT analysis focuses on the present state of the Czech Prison Service Academy. To respond to the professional needs of prison staff with respect to international documents and national legal rules and regulations, the main strategic goals are stated. International cooperation in the field of prison staff training is crucial. Sharing information and good practices is not only inspiring but it is also a means of comparison and a source of elaboration of updated recommendations for European prison systems including the training. The study includes examples of the prison staff training systems in France, Romania and Norway.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 18. 5. 2024 18:25