NEUSAROVÁ, Jana a Jaroslav ČEČRDLE. Úskalí při poskytování a realizaci humanitární pomoci při řešení mimořádných událostí a krizových situací v zahraničí i v ČR. OCHRANA OBYVATELSTVA - NEBEZPEČNÉ LÁTKY 2017 ABSTRAKTY - Sborník přednášek XVI. ročníku mezinárodní konference. 2017, roč. 2017. ISSN 1803-7372.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úskalí při poskytování a realizaci humanitární pomoci při řešení mimořádných událostí a krizových situací v zahraničí i v ČR
Autoři NEUSAROVÁ, Jana a Jaroslav ČEČRDLE.
Vydání OCHRANA OBYVATELSTVA - NEBEZPEČNÉ LÁTKY 2017 ABSTRAKTY - Sborník přednášek XVI. ročníku mezinárodní konference, 2017, 1803-7372.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizace Univerzita Jana Amose Komenského Praha s.r.o. – Repozitář
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Jana Neusarová, Ph.D., učo 2422. Změněno: 29. 4. 2021 22:13.
Anotace
Cílem referátu je zamyšlení nad vývojem a efektivitou zahraniční i tuzemské humanitární pomoci s možnými výhledy do budoucna s ukázkou armádní humanitární pomoci poskytované Provinčním rekonstrukčním týmem v afghánské provincii Lógar. Zvláštní důraz této části referátu lze spatřovat v připomínce vybraných sekundárních rizik vyplývajících z humanitární pomoci, které bývají opomíjenou součástí zkoumání humanitární pomoci a rozvojové spolupráce. Dále je zmíněn vývoj přístupu k pomáhání občanského hnutí Psychosociálního intervenčního týmu České republiky s inspirací z hlediska mezioborové a mezirezortní psychosociální krizové pomoci a spolupráce.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 4. 5. 2024 10:40