Informační systém Repo
ŠPAČEK, Stanislav a Milan ŽIARAN. Software pro aplikaci reaktivních opatření na prvcích aktivní obrany počítačové sítě. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Software pro aplikaci reaktivních opatření na prvcích aktivní obrany počítačové sítě
Název česky Software pro aplikaci reaktivních opatření na prvcích aktivní obrany počítačové sítě
Název anglicky Software for the application of reactive measures on devices for active network defense
Autoři ŠPAČEK, Stanislav (203 Česká republika, garant, domácí) a Milan ŽIARAN (703 Slovensko, domácí).
Vydání 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14610/20:00114839
Organizace Ústav výpočetní techniky – Masarykova univerzita – Repozitář
Klíčová slova česky kyberbezpečnost; prvky aktivní obrany; asistovaná konfigurace
Klíčová slova anglicky cybersecurity; active network defense devices; assisted configuration
Technické parametry Software implementuje sadu nástrojů pro podporu automatizovaných a asistovaných reakcí na bezpečnostní události pomocí prvků aktivní obrany v prostředí chráněné vnitřní sítě. Software udržuje přehled o dostupných prvcích aktivní obrany a zpracovává vstupní příkazy od bezpečnostních operátorů nebo automatizovaných bezpečnostních systémů. Tyto příkazy kontroluje, rozděluje a vykonává na příslušných prvcích aktivní obrany s ohledem na jejich funkci, dostupnost, a volnou kapacitu. Aktuální stav prvků aktivní obrany a výsledky prováděných operací software zobrazuje v samostatné aplikaci dashboardu. Software je distribuován jako open-source pod licencí MIT, vlastníkem výsledku je Masarykova univerzita, IČO 00216224. Kontaktní osoba: RNDr. Stanislav Špaček, Ústav výpočetní techniky, Masarykova Univerzita, Šumavská 416/15, Brno 602 00, e-mail: spaceks@ics.muni.cz, tel: +420 549 49 6094.
Návaznosti VI20172020070, projekt VaV.
Změnil Změnil: RNDr. Daniel Jakubík, učo 139797. Změněno: 29. 4. 2021 01:56.
Anotace
Software implementuje sadu nástrojů pro podporu automatizovaných a asistovaných reakcí na bezpečnostní události pomocí prvků aktivní obrany v prostředí chráněné vnitřní sítě. Software udržuje přehled o dostupných prvcích aktivní obrany a zpracovává vstupní příkazy od bezpečnostních operátorů nebo automatizovaných bezpečnostních systémů. Tyto příkazy kontroluje, rozděluje a vykonává na příslušných prvcích aktivní obrany s ohledem na jejich funkci, dostupnost, a volnou kapacitu. Aktuální stav prvků aktivní obrany a výsledky prováděných operací software zobrazuje v samostatné aplikaci dashboardu.
Anotace anglicky
The software implements a set of tools to support automated and assisted responses to security events using devices for active network defense in a protected internal network environment. The software maintains an overview of available active network defense devices and processes input commands from security operators or automated security systems. It controls, distributes and executes these commands on the relevant devices with regard to their function, availability, and free capacity. The software displays the current status of active network defense devices and the results of performed operations in a separate dashboard application.
Zobrazeno: 28. 3. 2024 11:17