VETEŠNÍK, Pavel. Řízení přestupkové (trestní řízení správní). In Schelle Karel, Tauchen Jaromír a kolektiv. Encyklopedie českých právních dějin, XI. svazek Řízení. Ostrava: Aleš Čeněk. s. 578-584. edice. ISBN 978-80-7380-715-3. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Řízení přestupkové (trestní řízení správní).
Název anglicky Delict procedure
Autoři VETEŠNÍK, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Ostrava, Encyklopedie českých právních dějin, XI. svazek Řízení. od s. 578-584, 7 s. edice, 2018.
Nakladatel Aleš Čeněk
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/27590101:_____/18:00000043
Organizace CEVRO Institut, z.ú. – Repozitář
ISBN 978-80-7380-715-3
Klíčová slova anglicky delict; law; procedure
Změnil Změnil: Doc. PhDr. Miloš Brunclík, Ph.D., učo 2378. Změněno: 30. 4. 2019 10:17.
Anotace
Encyklopedii českých právních dějin vydává Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o. v koedici s KEY Publishing s.r.o. Encyklopedie českých právních dějin je zcela unikátní projekt skupiny právních historiků soustředěných v právněhistorické společnosti The European Society for History of Law založené v roce 2009 v Brně. Ve spolupráci s předními právněhistorickými pracovišti v ČR a SR a řadou historických pracovišť, vědeckých ústavů, archivů, muzeí, ale i odborníků z praxe se podařilo vytvořit několikasetčlenný kolektiv autorů z České republiky a Slovenské republiky, ale i z Rakouska, Maďarska, Polska, Německa a dalších evropských států. Výsledkem jejich několikaleté práce je mnohosvazková encyklopedie sumarizující všechny důležité poznatky z historie státu a práva na území České republiky. Encyklopedie českých právních dějin je strukturována do několika částí. Kromě vstupních úvodních studií osvětlujících vznik a podstatu práva, vztah státu a práva, periodizaci vývoje státu a práva na území dnešní České republiky a vývoj právní vědy, je stěžejní částí encyklopedie komplex obsahující věcná hesla. Samostatnou část encyklopedie tvoří několikasetčlenný soubor životopisů předních českých a československých právníků. Doplňky encyklopedie jsou přílohy a podrobný přehled právních dějin v datech. Jednotlivá hesla jsou doplněna podrobnou bibliografií a odkazy, provázanými s ostatními hesly. XI. svazek Encyklopedie českých právních dějin obsahuje abecedně uspořádaná věcná hesla Řízení.
Anotace anglicky
The chapte is a part of the book focused on the history of the Czech legal system. The chapter is concerned with delict procedure.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 23. 4. 2024 08:14