VETEŠNÍK, Pavel. Řízení blokové a příkazní. In Schelle Karel, Tauchen Jaromír a kolektiv. Encyklopedie českých právních dějin, XI. svazek Řízení. Ostrava: Aleš Čeněk. s. 42-50. edice. ISBN 978-80-7380-715-3. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Řízení blokové a příkazní
Název anglicky Block procedure
Autoři VETEŠNÍK, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Ostrava, Encyklopedie českých právních dějin, XI. svazek Řízení. od s. 42-50, 9 s. edice, 2018.
Nakladatel Aleš Čeněk
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/27590101:_____/18:00000042
Organizace CEVRO Institut, z.ú. – Repozitář
ISBN 978-80-7380-715-3
Klíčová slova anglicky procedure; law
Změnil Změnil: Doc. PhDr. Miloš Brunclík, Ph.D., učo 2378. Změněno: 30. 4. 2019 10:12.
Anotace
Kapitola je součástí knihy. Encyklopedii českých právních dějin vydává Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o. v koedici s KEY Publishing s.r.o. Encyklopedie českých právních dějin je zcela unikátní projekt skupiny právních historiků soustředěných v právněhistorické společnosti The European Society for History of Law založené v roce 2009 v Brně. Ve spolupráci s předními právněhistorickými pracovišti v ČR a SR a řadou historických pracovišť, vědeckých ústavů, archivů, muzeí, ale i odborníků z praxe se podařilo vytvořit několikasetčlenný kolektiv autorů z České republiky a Slovenské republiky, ale i z Rakouska, Maďarska, Polska, Německa a dalších evropských států. Výsledkem jejich několikaleté práce je mnohosvazková encyklopedie sumarizující všechny důležité poznatky z historie státu a práva na území České republiky. Encyklopedie českých právních dějin je strukturována do několika částí. Kromě vstupních úvodních studií osvětlujících vznik a podstatu práva, vztah státu a práva, periodizaci vývoje státu a práva na území dnešní České republiky a vývoj právní vědy, je stěžejní částí encyklopedie komplex obsahující věcná hesla. Samostatnou část encyklopedie tvoří několikaset členný soubor životopisů předních českých a československých právníků. Doplňky encyklopedie jsou přílohy a podrobný přehled právních dějin v datech. Jednotlivá hesla jsou doplněna podrobnou bibliografií a odkazy, provázanými s ostatními hesly. XI. svazek Encyklopedie českých právních dějin obsahuje abecedně uspořádaná věcná hesla Řízení.
Anotace anglicky
The chapter is a part of the book that deals with the history of the Czech legal system. The book chapter is focused on block procedure.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 28. 3. 2024 22:42