CHMELAŘOVÁ, Magdalena, Helena KOLIBOVÁ a Věra JUŘÍČKOVÁ. Agenda SMART City ve vybraných mediích. Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno, 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Agenda SMART City ve vybraných mediích
Název česky Agenda SMART City ve vybraných mediích
Název anglicky Agenda SMART City in the selected media
Autoři CHMELAŘOVÁ, Magdalena (203 Česká republika, garant, domácí), Helena KOLIBOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Věra JUŘÍČKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2018.
Nakladatel Mendelova univerzita v Brně, Zemědělská 1, 613 00 Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Ocenění vědecké a umělecké činnosti
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Sborník příspěvků v PDF podobě z 9. ročníku mezinárodní vědecké konference "Region v rozvoji společnosti 2018"
Kód RIV RIV/47813059:19510/18:A0000143
Organizace Fakulta veřejných politik v Opavě – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
Klíčová slova česky Agenda SMART City; města a obce Moravskoslezského kraje
Klíčová slova anglicky Smart City; Smart Region; the towns and the villages in the Moravian-Silesian Region;
Návaznosti TL01000015, projekt VaV.
Změnil Změnila: Bc. Nikol Maďová, učo 1144. Změněno: 3. 4. 2019 09:28.
Anotace
Moravskoslezský kraj v realitě jeho měst a obcí disponuje ucelenou strategií chytrých řešení o zavádění chytrých technologií v regionu, která byla oceněna označením Chytrý region 2017. Článek se zabývá propagací agendy chytrých měst ve vybraných mediích, jak v obecné rovině, tak v regionálním zpravodajském kontextu za rok 2017. Na základě provedené analýzy dokumentů (MF Dnes a Právo) poukazuje na profil předávaných témat v zavádění opatření chytrých měst a nastiňuje možné rezervy v informovanosti obyvatel (cílové skupiny čtenářů tisku a jejich sítích), která ovlivňuje porozumění a přijímání postupu e-govermentu. Článek vznikl na základě realizace projektu s názvem „Postoje obyvatel Moravskoslezského kraje na využití internetu věcí za účelem rozvoje koncepce chytrých měst“, registrační číslo projektu TL01000015, který je řešen z finanční podpory TA ČR.
Anotace anglicky
The Moravian-Silesian region has a comprehensive strategy of clever solutions for the introduction of clever technologies in the region, which has been awarded the Smart region 2017. The article deals with the promotion of the smart cities agenda in selected media, both in general and in the regional news context 2017. Based on the analysis of the documents (MF Dnes and Právo), it highlights the profile of the topics presented in the introduction of smart city measures and outlines the possible population-aware provision (the target group of press readers and their networks) that affects the understanding and adoption of eGovernment. The article was based on the implementation of the project entitled "Attitudes of the population of the Moravian-Silesian Region to on the use of the Internet of Things in order to develop the concept of Smart Cities", the registration number of the project TL01000015, which is solved by TA CR financial support.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 3. 5. 2024 16:30