Přehled o publikaci
	
		
		
		2018
			
	    
	
	
    Bramborové knedlíky jako element kulturního transferu českých zemí a příhraničních regionů.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
Bramborové knedlíky jako element kulturního transferu českých zemí a příhraničních regionů.
	Name in Czech
Bramborové knedlíky jako element kulturního transferu českých zemí a příhraničních regionů.
	Name (in English)
Potato dumplings as an element of cultural transfer of the Czech Lands and the border regions. Informace o výsledku:
		Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
			Edition
 1. vyd. Kraków, Znaczenie ziemniaka w Europie i na ziemiach polskich ze szczególnym uwzględnieniem Dolnego Śląska w kontekście historii i teraźniejszości, p. 189-205, 17 pp. 2018
			Publisher
Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego
		Other information
Language
Czech
		Type of outcome
Proceedings paper
		Field of Study
60101 History
		Country of publisher
Poland
		Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
		Publication form
printed version "print"
		RIV identification code
RIV/47813059:19240/18:A0000228
		Organization
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
			ISBN
978-83-65892-09-6
		Keywords (in Czech)
Kulturní dějiny; Evropa; 19. století; stravování; gastronomie; brambory
		Keywords in English
Cultural history; Europe; 19th century; eating habits; gastronomy; potatoes
		Tags
Tags
International impact, Reviewed
		
				
				Changed: 9/4/2019 12:13, Zuzana Bergrová
				
		In the original language
Příspěvek nabízí mikrosondu z oblasti dějin brambor a bramborových pokrmů; představuje bramborový knedlík jako fenomén středoevropské gastronomie a kulinární kultury, připomíná jeho počátky a roli kuchařských knih při jeho transferu a ukotvení v jídelníčku středních vrstev.
				In English
The paper offers a microprobe in the area of the history of potatoes and potato dishes; it presents a potato dumpling as a phenomenon of the Central European gastronomy and culinary culture, it reminds of its beginnings and the role of cookbooks in its transfer and anchoring in the diet of the middle classes.