C
		
		2018
			
	    
Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
	    KORBELÁŘOVÁ, Irena
	
	
	
	    
	
     
 
	
	Základní údaje
	
		Originální název
		Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
	 
	
		Název česky
		Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora.
	 
		
			Název anglicky
			The banquet on the occasion of wedding of Leopold I and Margaret Maria Theresa of Spain in 1666 in the context of the culinary culture of the imperial court.
		 
				Autoři
				KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
			 
			
				Vydání
				 1. vyd. Opava, Banket u příležitosti svatby Leopolda I. a Markéty Marie Terezy Španělské roku 1666 v kontextu kulinární kultury císařského dvora. od s. 181-201, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018
			 
		
		
			Nakladatel
			Slezská univerzita v Opavě
		 
Další údaje
		
	
		
			Typ výsledku
			Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
		 
	
		
	
		
			Stát vydavatele
			Česká republika
		 
	
		
			Utajení
			není předmětem státního či obchodního tajemství
		 
	
		
			Forma vydání
			tištěná verze "print"
		 
		
			Kód RIV
			RIV/47813059:19240/18:A0000226
		 
	
			
				Organizace
				Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
			 
		
		
	
		
			Klíčová slova česky
			Habsburská monarchie; raný novověk; císařský dvůr; ceremoniál; kulinární kultura.
		 
		
			Klíčová slova anglicky
			Habsburg monarchy; early Modern period; imperial court; ceremony; culinary culture
		 
			Příznaky
			Mezinárodní význam, Recenzováno
		 
			
			
				
					V originále
					Kapitola charakterizuje kulinární složku festivit spojených s první svatbou císaře Leopolda I. s přihlédnutím k celkovému pojetí dvorského ceremoniálu a stravovacích zvyklostí dané doby.
				 
				
					Anglicky
					The chapter characterises the culinary component of festivities connected with the first wedding of the Emperor Leopold I in the context of the overall concept of the court ceremony and dietary habits of the time.
				  
				Zobrazeno: 4. 11. 2025 03:52