Přehled o publikaci
	
		
		
		2018
			
	    
	
	
    Slavnostní stolování slezských Piastovců a Poděbradů v 16. a 17. století.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaZákladní údaje
Originální název
Slavnostní stolování slezských Piastovců a Poděbradů v 16. a 17. století.
	Název česky
Slavnostní stolování slezských Piastovců a Poděbradů v 16. a 17. století.
	Název anglicky
Festive dining of the Silesian Piasts and Poděbrads in the 16th and 17th centuries.
		Autoři
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí)
			Vydání
 1. vyd. Opava, Slavnostní stolování slezských Piastovců a Poděbradů v 16. a 17. století. od s. 143-163, 21 s. Svatby, oddavky, veselí. Příspěvky k tématu. 2018
			Nakladatel
Slezská univerzita v Opavě
		Další údaje
Jazyk
čeština
		Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
		Obor
60101 History
		Stát vydavatele
Česká republika
		Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
		Forma vydání
tištěná verze "print"
		Kód RIV
RIV/47813059:19240/18:A0000224
		Organizace
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
			ISBN
978-80-7510-286-7
		Klíčová slova česky
Slezsko; raný novověk; kulinární kultura; festivity
		Klíčová slova anglicky
Silesia; early Modern period; culinary culture; festivities
		Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
		
				
				Změněno: 9. 4. 2019 12:08, Zuzana Bergrová
				
		V originále
Kapitola charakterizuje stravování a stolování jako součást dvorské kultury s akcentem na přechodové rituály, zvláště svatby, a to na příkladu vévodského prostředí spojeného s příslušníky rodu Piastovců a Poděbradů.
				Anglicky
The chapter characterises eating habits and dining as a part of court culture with emphasis on transition rituals, especially weddings, namely on the example of the ducal environment associated with the members of the Piast and Poděbrad families.