KORBELÁŘOVÁ, Irena. Dvorské umění kuchařské. (Court culinary art.). In Korbelářová, Irena. Zezula, Michal. Dvorské umění kuchařské. 1st ed. Ostrava, Ratiboř: Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě. p. 103-115. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři. ISBN 978-80-88240-03-7. 2018.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Dvorské umění kuchařské.
Name in Czech Dvorské umění kuchařské.
Name (in English) Court culinary art.
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Dvorské umění kuchařské. p. 103-115, 13 pp. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018.
Publisher Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
WWW URL
RIV identification code RIV/47813059:19240/18:A0000215
Organization Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
ISBN 978-80-88240-03-7
Keywords (in Czech) Kuchyně; receptář; dvorská kultura; středověk
Keywords in English Kitchen; book of recipes; court culture; Middle Ages
Tags DG18P02OVV067, ÚHV
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: Zuzana Bergrová, učo 1436. Changed: 12/3/2019 12:07.
Abstract
Kapitola charakterizuje personální obsazení dvorské kuchyně, profesní dovednosti prokazované ve skladbě a vizuální podobě banketních menu a písemné ukotvení středověkých pokrmů v evropských receptářích a kuchařských knihách.
Abstract (in English)
The chapter characterises the staff working in a court kitchen, their professional skills manifested in the composition and visual form of banquet menus and the written form of medieval dishes captured in European books of recipes and cookery books.
Print
Add to clipboard Displayed: 19/4/2024 04:13