Informační systém Repo 

Dvorské umění kuchařské.

česky | in English

Přihlášení

eduID.cz
 
KORBELÁŘOVÁ, Irena. Dvorské umění kuchařské. In Korbelářová, Irena. Zezula, Michal.. Dvorské umění kuchařské. 1. vyd. Ostrava, Ratiboř: Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě, 2018. s. 103-115, 13 s. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři. ISBN 978-80-88240-03-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dvorské umění kuchařské.
Název česky Dvorské umění kuchařské.
Název anglicky Court culinary art.
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Dvorské umění kuchařské. od s. 103-115, 13 s. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018.
Nakladatel Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/47813059:19240/18:A0000215
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta - Slezská univerzita v Opavě
ISBN 978-80-88240-03-7
Klíčová slova česky Kuchyně; receptář; dvorská kultura; středověk
Klíčová slova anglicky Kitchen; book of recipes; court culture; Middle Ages
Štítky DG18P02OVV067, ÚHV
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: Zuzana Bergrová, učo 1436. Změněno: 12. 3. 2019 12:07.
Anotace
Kapitola charakterizuje personální obsazení dvorské kuchyně, profesní dovednosti prokazované ve skladbě a vizuální podobě banketních menu a písemné ukotvení středověkých pokrmů v evropských receptářích a kuchařských knihách.
Anotace anglicky
The chapter characterises the staff working in a court kitchen, their professional skills manifested in the composition and visual form of banquet menus and the written form of medieval dishes captured in European books of recipes and cookery books.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 26. 2. 2020 20:31

Relevantní odkazy 

Další projekty

Službu Repozitar.cz provozuje Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity.


Nahoru | Aktuální datum a čas: 26. 2. 2020 20:31, 9. (lichý) týden | Přístupnost

Kontakty: repozitar(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz