2018
			
	    
	
	
    Jídlo a pití, gastronomická příprava.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
	Name in Czech
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
	Name (in English)
Food and drinks, gastronomic preparation.
		Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
			Edition
 1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Jídlo a pití, gastronomická příprava. p. 63-101, 39 pp. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018
			Publisher
Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
		Other information
Language
Czech
		Type of outcome
Chapter(s) of a specialized book
		Field of Study
60101 History
		Country of publisher
Czech Republic
		Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
		Publication form
printed version "print"
		References:
RIV identification code
RIV/47813059:19240/18:A0000214
		Organization
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
			ISBN
978-80-88240-03-7
		Keywords (in Czech)
Stravování; gastronomie; dvorská kultura; středověk
		Keywords in English
Food; gastronomy; court culture; Middle Ages
		Tags
Tags
International impact, Reviewed
		Links
DG18P02OVV067, research and development project. 
			
				
				Changed: 12/3/2019 11:56, Zuzana Bergrová
				
		In the original language
Kapitola charakterizuje kulinární kulturu evropských středověkých dvorů; pozornost věnuje zásobování a skladně jídelníčku ve dnech všedních, postních a svátečních, včetně slavností a rituálních událostí.
				In English
The chapter characterises the culinary culture of European medieval courts; attention is paid to the supply and structure of diet during ordinary, fast and festive days including celebrations and ritual events.