KORBELÁŘOVÁ, Irena. Jídlo a pití, gastronomická příprava. (Food and drinks, gastronomic preparation.). In Korbelářová, Irena. Zezula, Michal. MIKETOVÁ, Hana. Jídlo a pití, gastronomická příprava. 1st ed. Ostrava, Ratiboř: Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě. p. 63-101. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři. ISBN 978-80-88240-03-7. 2018.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Name in Czech Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Name (in English) Food and drinks, gastronomic preparation.
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Jídlo a pití, gastronomická příprava. p. 63-101, 39 pp. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018.
Publisher Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
WWW URL
RIV identification code RIV/47813059:19240/18:A0000214
Organization Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
ISBN 978-80-88240-03-7
Keywords (in Czech) Stravování; gastronomie; dvorská kultura; středověk
Keywords in English Food; gastronomy; court culture; Middle Ages
Tags DG18P02OVV067, ÚHV
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: Zuzana Bergrová, učo 1436. Changed: 12/3/2019 11:56.
Abstract
Kapitola charakterizuje kulinární kulturu evropských středověkých dvorů; pozornost věnuje zásobování a skladně jídelníčku ve dnech všedních, postních a svátečních, včetně slavností a rituálních událostí.
Abstract (in English)
The chapter characterises the culinary culture of European medieval courts; attention is paid to the supply and structure of diet during ordinary, fast and festive days including celebrations and ritual events.
Print
Add to clipboard Displayed: 28/3/2024 16:20