Informační systém Repo 

Jídlo a pití, gastronomická příprava.

česky | in English

Přihlášení

eduID.cz
 
KORBELÁŘOVÁ, Irena. Jídlo a pití, gastronomická příprava. In Korbelářová, Irena. Zezula, Michal.. MIKETOVÁ, Hana. Jídlo a pití, gastronomická příprava. 1. vyd. Ostrava, Ratiboř: Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě, 2018. s. 63-101, 39 s. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři. ISBN 978-80-88240-03-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Název česky Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Název anglicky Food and drinks, gastronomic preparation.
Autoři KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Jídlo a pití, gastronomická příprava. od s. 63-101, 39 s. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018.
Nakladatel Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60101 History
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/47813059:19240/18:A0000214
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta - Slezská univerzita v Opavě
ISBN 978-80-88240-03-7
Klíčová slova česky Stravování; gastronomie; dvorská kultura; středověk
Klíčová slova anglicky Food; gastronomy; court culture; Middle Ages
Štítky DG18P02OVV067, ÚHV
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změnil Změnila: Zuzana Bergrová, učo 1436. Změněno: 12. 3. 2019 11:56.
Anotace
Kapitola charakterizuje kulinární kulturu evropských středověkých dvorů; pozornost věnuje zásobování a skladně jídelníčku ve dnech všedních, postních a svátečních, včetně slavností a rituálních událostí.
Anotace anglicky
The chapter characterises the culinary culture of European medieval courts; attention is paid to the supply and structure of diet during ordinary, fast and festive days including celebrations and ritual events.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 26. 2. 2020 19:25

Relevantní odkazy 

Další projekty

Službu Repozitar.cz provozuje Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity.


Nahoru | Aktuální datum a čas: 26. 2. 2020 19:25, 9. (lichý) týden | Přístupnost

Kontakty: repozitar(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz