Informační systém Repo
HOSÁKOVÁ, Jiřina a Ladislav HOSÁK. Ošetřovatelská péče v psychiatrii. 2. vyd. Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veře: Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě. ISBN 978-80-7510-281-2. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ošetřovatelská péče v psychiatrii
Název česky Ošetřovatelská péče v psychiatrii
Název anglicky Nursing care in psychiatry
Autoři HOSÁKOVÁ, Jiřina a Ladislav HOSÁK.
Vydání 2. vyd. Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veře, 2018.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 30307 Nursing
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW https://katalog.uk.slu.cz/Carmen/cs/detail/218787?d=91&wd=#.XBETFlVKipo
Organizace Fakulta veřejných politik v Opavě – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
ISBN 978-80-7510-281-2
Klíčová slova česky psychiatrie ošetřovatelská péče sestra
Klíčová slova anglicky psychiatry Nursing Care nurse
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Bc. Nikol Maďová, učo 1144. Změněno: 11. 4. 2019 12:50.
Anotace
Publikace Ošetřovatelská péče v psychiatrii je určena především studentům bakalářského programu Ošetřovatelství. V rovině teoretické představuje stručný přehled v oboru psychiatrie. V rovině praktické nabízí pravidla pro poskytování aktivní ošetřovatelské péče formou ošetřovatelského procesu pacientům s jednotlivými okruhy psychiatrických chorob. Učební text není zdaleka obsahově vyčerpávající publikací, nabízí však dostatečné množství informací potřebných pro dobrou spolupráci sestry – bakalářky s ostatními členy zdravotnického týmu. Ke zdokonalení v oboru lze využít publikace uvedené v literárních odkazech. Nyní se jedná o druhé vydání učebního textu, které navazuje na vydání první z roku 2007 a rozšiřuje je o nové poznatky.
Anotace anglicky
The Nursing Care in Psychiatry is intended mainly for students of the Bachelor's program Nursing. In the theoretical plane is a brief overview in the field of psychiatry. On the practical level, it offers rules for provision active nursing care in the form of a nursing process for patients with individual areas of psychiatric illness. Teaching text is not a content-rich publication, but it offers enough information to help good nurse cooperation - bachelors with other members of the medical team. The publications mentioned in the literature can be used to improve the art. Now it is the second edition of the textbook, which builds on the first issue of 2007 and extends it with new knowledge.
Zobrazeno: 28. 3. 2024 22:43