W 2015

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu

DLUHOŠOVÁ, Radmila and Alexandr BURDA

Basic information

Original name

Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu

Name in Czech

Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Vánoce – tradice, zvyky a obyčeje; tradiční vánoční menu

Authors

DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Alexandr BURDA (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

2015

Other information

Language

English

Type of outcome

Uspořádání workshopu

Field of Study

50901 Other social sciences

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/47813059:19240/15:A0000208

Organization

Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository

Keywords (in Czech)

Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu

Keywords in English

Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu

Tags

Tags

International impact
Změněno: 8/4/2018 21:00, Ing. Petr Janík

Abstract

V originále

Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.

In Czech

Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.