DLUHOŠOVÁ, Radmila and Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu. 2015.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu
Name in Czech Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Vánoce – tradice, zvyky a obyčeje; tradiční vánoční menu
Authors DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Alexandr BURDA (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition 2015.
Other information
Original language English
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 50901 Other social sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/47813059:19240/15:A0000208
Organization Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
Keywords (in Czech) Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Keywords in English Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Tags ULGAT
Tags International impact
Changed by Changed by: Ing. Petr Janík, učo 1430. Changed: 8/4/2018 21:00.
Abstract
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
Abstract (in Czech)
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
Print
Add to clipboard Displayed: 28/4/2024 02:21