DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDA. Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Christmas – traditions, customs and habits – Traditional Christmas menu
Název česky Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Vánoce – tradice, zvyky a obyčeje; tradiční vánoční menu
Autoři DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, garant, domácí) a Alexandr BURDA (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/47813059:19240/15:A0000208
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
Klíčová slova česky Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Klíčová slova anglicky Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Štítky ULGAT
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Ing. Petr Janík, učo 1430. Změněno: 8. 4. 2018 21:00.
Anotace
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
Anotace česky
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 28. 3. 2024 23:26