Podrobný výpis o publikaci
2017
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
DLUHOŠOVÁ, Radmila a Alexandr BURDAZákladní údaje
Originální název
Preserving Culinary Culture – Maintaining Culinary Heritage Dishes with a story. Menu based on folklore, fairy tales, proverbs, films, historical events, etc.
Název česky
Udržení kulinární kultury – zachování kulinárního dědictví Jídla s příběhem. Menu inspirované folklorem, pohádkami, příslovími, filmy, historickými událostmi, atd.
Autoři
DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Česká republika, domácí) a Alexandr BURDA (203 Česká republika, domácí)
Vydání
2017
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Uspořádání workshopu
Obor
50901 Other social sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/47813059:19240/17:A0000206
Organizace
Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repozitář
Klíčová slova česky
Kulinární kultura; kulinární dědictví; národní identita; edukace; prezentace; tradice; zvyky; tradiční menu
Klíčová slova anglicky
Culinary culture; culinary heritage; national identities; education; presentation; traditions; customs; traditional menu
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 8. 4. 2018 20:44, Ing. Petr Janík
V originále
Culinary culture that reflects the elements of national and cultural identity is threatened in the natural environment by the influence of globalisation and cultural transfer resulting from the modern lifestyle. The aim of the project is research, presentation and education of the values of historical national, regional and local culinary heritage of participating countries and sharing of good practice.
Česky
Kulinární kultura odrážející prvky národní a kulturní identity je v přirozeném prostředí ohrožena zánikem vlivem globalizace a kulturního transferu vyvolaného moderním životním stylem. Cílem projektu je výzkum, prezentace a edukace hodnot historického národního, regionálního a lokálního kulinárního dědictví účastnických zemí a sdílení příkladů dobré praxe.