VANÍČEK, Jiří and Eva VAVREČKOVÁ. Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus (Comparison of views of operators of gastronomic facilities and their visitors to gastrotourism). In Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc. Gastronomie a cestovní ruch. 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017, p. 123-140, 19 pp. Monografie. ISBN 978-80-7510-240-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus
Name in Czech Komparace názorů provozovatelů gastronomických zařízení a jejich návštěvníků na gastroturismus
Name (in English) Comparison of views of operators of gastronomic facilities and their visitors to gastrotourism
Authors VANÍČEK, Jiří (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Eva VAVREČKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, p. 123-140, 19 pp. Monografie, 2017.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 50901 Other social sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/47813059:19240/17:A0000185
Organization Filozoficko-přírodovědecká fakulta – Slezská univerzita v Opavě – Repository
ISBN 978-80-7510-240-9
Keywords (in Czech) gastronomie; gastroturismus; kulinářská turistika; kulturní turistiku
Keywords in English gastronomy; gastroturismus; culinary tourism; cultural tourism
Tags ULGAT
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Petr Janík, učo 1430. Changed: 2/4/2018 10:32.
Abstract
Vybraná témata publikace jsou zaměřena na problematiku gastronomie, gastroturismu a kulinářského cestovního ruchu. Autoři věnovali prioritně pozornost gastronomii a jejímu vlivu na rozvoj regionu. Turista zaměřený na kulinářství považuje tyto zážitky za velký přínos. Gastronomie může být spojena s dalšími produkty kulturního cestovního ruchu, jako je heritage turismus, tedy zájem návštěvníků o kulturní dědictví.
Abstract (in English)
Selected topics of the publication are focused on gastronomy, gastro-tourism and culinary tourism. The authors devoted priority attention to gastronomy and its influence on the development of the region. A culinary tourist considers these experiences to be a great asset. Gastronomy can be associated with other cultural tourism products, such as heritage tourism, the interest of visitors to the cultural heritage.
Print
Add to clipboard Displayed: 19/5/2024 17:12