Informační systém Repo 

Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji

česky | in English

Přihlášení

eduID.cz
 
ZORKOVÁ, Dagmar, Jiří VANÍČEK a Pavol PLESNÍK. Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji. In Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc.. Gastronomie a cestovní ruch. 1. vyd. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2017. s. 141-176, 36 s. ISBN 978-80-7510-240-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Název česky Gastronomické a ubytovací služby pro klienty se specifickými potřebami v Moravskoslezském kraji
Název anglicky Gastronomy and accommodation services for clients with specific needs in the Moravian-Silesian Region
Autoři ZORKOVÁ, Dagmar (203 Česká republika, domácí), Jiří VANÍČEK (203 Česká republika, domácí) a Pavol PLESNÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Opava, Gastronomie a cestovní ruch, od s. 141-176, 36 s. 2017.
Nakladatel Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/47813059:19240/17:A0000177
Organizace Filozoficko-přírodovědecká fakulta - Slezská univerzita v Opavě
ISBN 978-80-7510-240-9
Klíčová slova česky gastronomie; ubytování; služby; klienti se specifickými potřebami; přístupnost; výzkum
Klíčová slova anglicky gastronomy; accommodation; services; clients with specific needs; accessibility; research
Štítky ULGAT
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Petr Janík, učo 1430. Změněno: 29. 3. 2018 11:07.
Anotace
Příspěvek se zabývá problematikou přístupnosti pro klienty se specifickými potřebami, a to primárně v gastronomických a ubytovacích zařízeních v Moravskoslezském kraji. Teoretická část obsahuje přehled organizací působících v oblasti bezbariérovosti a poukazuje na specifika rozhodovacího procesu klientů. Analytická část prezentuje výsledky výzkumu, jehož cílem byla deskripce názorů poskytovatelů služeb na problematiku přístupnosti.
Anotace anglicky
The paper deals with accessibility for clients with specific needs, mainly in gastronomic and accommodation facilities in the Moravian-Silesian Region. The theoretical part contains an overview of organizations that are active in the area of barrier-free field and points out the specifics of the decision-making process of clients. The analytical part introduces the results of the research aimed on accessibility issues from the view of its service providers.
Vytisknout
Přidat do schránky Zobrazeno: 25. 6. 2019 13:34

Relevantní odkazy 

Další projekty

Službu Repozitar.cz provozuje Vývojový tým Informačního systému Masarykovy univerzity.


Nahoru | Aktuální datum a čas: 25. 6. 2019 13:34, 26. (sudý) týden

Kontakty: repozitar(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz