Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{28698, author = {Hosáková, Jiřina and Hlubková, Zuzana and Václavská, Martina}, address = {Nitra}, booktitle = {SESTRY: HLAS V POPREDÍ, DOSAHOVANIE CIEĽOV UDRŽATEĽNÉHO ROZVOJA}, edition = {2017}, editor = {Zuzana Spáčilová}, keywords = {nutriment; composition; lifestyle; student; nursing}, howpublished = {elektronická verze "online"}, language = {cze}, location = {Nitra}, isbn = {978-80-558-1180-2}, pages = {19-23}, publisher = {Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre}, title = {ANALÝZA STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ STUDENTŮ OŠETŘOVATELSTVÍ}, year = {2017} }
TY - JOUR ID - 28698 AU - Hosáková, Jiřina - Hlubková, Zuzana - Václavská, Martina PY - 2017 TI - ANALÝZA STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ STUDENTŮ OŠETŘOVATELSTVÍ PB - Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre CY - Nitra SN - 9788055811802 KW - nutriment KW - composition KW - lifestyle KW - student KW - nursing N2 - Cíl: Cílem studie bylo zmapovat a analyzovat stravovací návyky vysokoškolských studentů programu ošetřovatelství. Metodika: Kvantitativní šetření bylo provedeno u 100 studentů bakalářkého studijního programu ošetřovatelství ve věkovém rozmezí od 19 do 24 let, z toho 94 bylo žen a 4 mužů. Pro vlastní sběr dat byl vytvořen anonymní dotazník vlastní konstrukce. Výsledky: Analýza získaný dat ukázala, že 36% respondentů se stravuje 3x denně a 22% 4x denně, 24% oslovených se stravuje pouze 1x denně. Teplé jídlo konzumuje denně 70% respondnetů. Pouze 30% studentů denně konzumuje ovoce a 20% zeleninu. Negativním bylo zjištění, že 48% oslovených vůbec nekonzumuje ryby. Naopak pozitivním bylo dodržování doporučeného pitného režimu, kdy 77% oslovených denně vypije tekutiny - v množství 1,5 – 3 litry. Závěr: I když studenti ošetřovatelství získají v rámci studia široké spektrum znalostí o zdravém životním stylu a rizicích souvisejících s jeho porušováním, sami dodržují pouze některá z doporučovaných opatření. Poměrně vysoké procentuální zastoupení prokázalo dodržování pitného režimu, problematickým je ale složení stravy oslovených respondentů. ER -
HOSÁKOVÁ, Jiřina, Zuzana HLUBKOVÁ and Martina VÁCLAVSKÁ. ANALÝZA STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ STUDENTŮ OŠETŘOVATELSTVÍ (ANALYSIS OF EATING HABITS OF NURSING STUDENTS). Online. In Zuzana Spáčilová. \textit{SESTRY: HLAS V POPREDÍ, DOSAHOVANIE CIEĽOV UDRŽATEĽNÉHO ROZVOJA}. 2017th ed. Nitra: Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, 2017, p.~19-23. ISBN~978-80-558-1180-2.
|