Informační systém Repo
ŠILHÁN, Josef. Právní následky porušení smlouvy v novém občanském zákoníku. Praha: C. H. BECK. 535 s. Právní instituty. ISBN 978-80-7400-544-2. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Právní následky porušení smlouvy v novém občanském zákoníku
Název anglicky Legal Consequences of Breach of Contract in the New Civil Code
Autoři ŠILHÁN, Josef (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Praha, 535 s. Právní instituty, 2015.
Nakladatel C. H. BECK
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Právní vědy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14220/15:00085344
Organizace Právnická fakulta – Masarykova univerzita – Repozitář
ISBN 978-80-7400-544-2
Klíčová slova anglicky breach of contract;damages;late payment;penalty
Změnil Změnil: RNDr. Daniel Jakubík, učo 139797. Změněno: 2. 9. 2020 11:45.
Anotace
Publikace se zaměřuje na jednu z klíčových oblastí smluvní obchodní praxe, totiž porušení smlouvy a právní následky s tím spojené. Jde o první komplexní monografické zpracování tohoto tématu dle nové právní úpravy. Autor v knize detailně analyzuje jak samotný pojem porušení smlouvy, tak zejména veškeré následky, které jsou s tím dle aktuální právní úpravy spojeny. To přitom nejen samostatně pro každý z těchto následků, ale i v uceleném systémovém pojetí ve vzájemných souvislostech. Na podkladě tohoto integrovaného přístupu pak nabízí nový pohled na posuzování přípustnosti nejrůznějších smluvních modifikací, zejména pokud jde o přiměřenost výše jednotlivých smluvních sankcí. Zahrnuty jsou detailní výklady ohledně náhrady škody, úroků z prodlení, smluvní pokuty, práv z vadného plnění, odstoupení od smlouvy, nemožnosti plnění i dalších relevantních zákonných i smluvních nástrojů, které s porušením smlouvy souvisí, včetně obsáhlého zapracování relevantní judikatury.
Anotace anglicky
Taking a comprehensive and systematic approach, this book speaks about the legal consequences of breach of contract in the new civil code. Such institutes as contractual penalty, contractual interest on late payment, earnest money, guarantee transfer of rights, lapse security, discount on the price, damage compensation and repair or delivery of a new thing under the right of faulty delivery are discussed. It therefore covers all legal institutes activated by breach of contract.
Zobrazeno: 29. 3. 2024 13:11